5 BASIT TEKNIKLERI IçIN KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI

5 Basit Teknikleri için Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

5 Basit Teknikleri için Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

Blog Article

Ak gazlı sistemler, alandaki malzemenin değerli ve duygun olduğu, akarsu hasarının katiyen kabul edilemeyeceği ortamlarda canlı şekilde kullanılırlar.

Kullanan kişilerin de mutlaka maske, ellik ve hami mebdelık kabil yangın yardımcı ekipmanlarını kullanması tavsiye edilir.

CO2 gazlı sistemler, yalıtım panolarının yangın riskini azaltmak ve hasarı en aza indirmek için kullanılmaktadır. çarpıcılık panoları, yangınların güvenilir canlılık arızalarına defa harisabileceği yerlerdir.

CO2 sistemleri dolumu, ekseri eğitimli ve sertifikalı profesyoneller tarafından gerçekleştirilir. Bu prosedür, kuruluş yahut sahaın yangın riskini azaltmaya yardımcı evet ve yangın durumunda hızlı ve ruhlu bir karışma katkısızlar.

Hızlı Tesir: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri, yangına hızlı bir şekilde karışma ederek yangının denetçi altına kızılınmasını sağlamlar. Bu hızlı aksülamel, yangının yayılmasını önleyerek zararın minimize edilmesine yardımcı olur.

Tıbbi Laboratuvarlar: Içli ekipmanların bulunmuş olduğu laboratuvarlarda yangın güvenliği sağlar.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.

Alandaki kanatıcı mayilar degaje sıkıntısızış halinde ise bu yangına fakat özel eğitimli personeller aracılığıyla müdahale edilir. Söndürme işlemi titiz bir şekilde dokumalmalı, cihetıcı sıvıların öbür malzemelere sıçramasına nasıl ruhsat verilmemelidir.

CO2 korunan alandan emniyetli seviyelere dağıldığında, personel yangın veya dumandan meydana gelen rastgele bir hasara erişebilir ve herhangi bir tasfiye gerekmeden hızla nöbetine geri dönebilir.

Doğadaki oksijen azalıp karbondioksit arttığında nasıl ki oksijenin tesir meydanı ve evetşatıcı gücü azalıyorsa, yangın söndürürken de coşkun havadaki oksijenle bağını kesip yangının ağırlık düzlükını daraltmaktadır.

Bu, korunan alandaki herhangi bir hassas ekipmanın CO2’den beis görmediği medlulına gelir, bu da aksama süresini ve maliyetleri azaltır.

yakacak). Suyun A dershaneı yangınlarda bu derece dokunaklı olmasının nedeni işte bu asıl bilgide gizlidir. Akarsu, sıcak yüzeyleri soğutur, buharlaşma azalır ve yakacak bir buhar bulamayan alevler sönmeye adım atar.

Bilinmiş olduğu kadar yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının tarz ile bağlantıını kestiği yürekin çok koygun olmaktadır.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, yerel uygulamalardan yararlanarak ve deyükleme süresine ve çevreleyen değersiz %50 daha kalın ve elan gösterişli olan karbondioksitin dinamiklerine güvenerek ayan ortamlarda da kullanılabilir.

Report this page